(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
У статті розглянуто філософсько-педагогічні концепції виховання моральної особистості, розроблені українськими мислителями другої половини XVIII століття, та перспективи їх практичного використання на сучасному етапі. Ключові слова: моральна особистість, споріднене виховання, вдячність. The article deals with the philosophical and pedagogical concept of moral personality education, developed in the second half of XVIII century, as well as prospects for their practical use at present. Key words: moral identity, akin to training, thanks.