(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2015)
Уткіна Г. А. Інтелектуальна активність як основа інноваційної активності. У статті обґрунтовано зв’язок між людським фактором та виробничим фактором управління знаннями, тобто між інтелектуальною активністю та інноваційною. Визначено три впорядковані компоненти навчального процесу та їх взаємодію: джерело знань; джерело поглинання знань (студент); практичне відтворення знань. Обґрунтовано синергетичне походження знань організації.