(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Новіцька І. В. Формування у майбутніх учителів природничо-математичних дисциплін готовності до розв’язання педагогічних задач. У статті розглянуто елементи технології формування у майбутніх учителів природничо-математичних дисциплін готовності до розв’язання педагогічних задач. Підсумовано, що під час формування умінь розв’язувати професійні ситуації слід керуватися такими принципами: урахування мотивації студентів, перманентності педагогічної освіти, міждисциплінарного підходу до вивчення загальних, професійних і спеціальних дисциплін, поступового переходу від інформаційного навчання до пошукового й творчого. З’ясовано, що педагогічні ситуації виконують основні чотири функції: діагностувальну, навчальну, виховну та розвивальну.