(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Вовк Н. В. Особливості структурних елементів формування споживчої культури майбутніх учителів технології. У статті подано аналіз концепту «споживання», досліджено ґенезу поняття «споживча культура», «культура споживання», визначено складники споживчої культури. Культура споживання майбутнього вчителя має динамічний характер, розвиток здійснюється на основі задоволення потреб у професійній діяльності, культурі, особистісних цінностях. Споживча культура надає набори зразків споживання, виборів, цінностей і смаків, які допомагають людині орієнтуватися в соціальному просторі та отримати якісну освіту.