(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Ірза В. І. Досвід організації дослідної роботи у школах України у другій половині ХХ століття. У статті здійснено ретроспективний аналіз педагогічного досвіду організації дослідної роботи у загальноосвітніх школах України у 1945–1991 рр. Розглянуто методику проведення дослідів на навчально-дослідних ділянках шкіл. Висвітлено особливості організації дослідної роботи учнів у різних регіонах України в зазначений період.