(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Пилипенко В. В. «Лекции имеют быть читанными…» (до питання організації О. Строніним публічних читань у Полтаві). Стаття присвячена освітній діяльності Олександра Івановича Строніна у сфері поширення практики читання публічних лекцій. Обґрунтовуються педагогічні, організаторські та адміністративні здібності вчителя в розглядуваному освітньому напрямі. Акцентується увага на тому, що О. Стронін розглядав публічні лекції як цілісний та самобутній проект позашкільної освіти.