(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2014)
Шульга А. В. Аналіз проблеми готовності до діяльності у психолого-педагогічній літературі. У статті розкривається поняття «готовність» як важливий складник психологічної діяльності людини, яка впливає на успішність виконання будь-якої діяльності та ефективне її завершення. Поряд з поняттям готовність використовується таке поняття, як підготовленість і психологічна установка, однак ці поняття не є тотожними. Розглядаються підходи до визначення поняття «психологічна готовність» та її форми.