(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Сахновський О. Є. Навчання «за профілем»: українська шкільна освіта в пошуку нової моделі. Автор висвітлює актуальні питання впровадження профільного навчання в сучасній українській школі. Розкриваються пріоритетні напрямки його організації в умовах трансформації традиційного освітнього середовища. Відзначено, що профілізація є структурною перебудовою, яка стосується сукупності важливих складників шкільного життя і, стимулюючи певні позитивні процеси в освіті, посідає своє місце в її різнорівневій системі.