(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Кільова Г. О. Державна освітня політика та створення Київського навчального округу в роки попечительства Є. Ф. фон Брадке (1832–1838 рр.) У статті розглядається початковий період створення Київського навчального округу, коли закладався фундамент майбутнього розвитку. Автор звертає увагу на участь професорської колегії Університету Св. Володимира у життєдіяльності округу. Представлена особа першого попечителя Е. Ф. фон Брадке, завдяки знергічним і рішучим зусиллям якого відбувалося становлення Київського навчального округу.