(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Романовська Л. І. Розвиток навичок консультування майбутніх соціальних працівників у процесі вивчення фахових дисциплін. У статті розглянуто питання підготовки майбутніх соціальних працівників до соціального консультування. Консультування розглядається як кваліфікована допомога особам, які зазнають певних труднощів, задля відновлення й оптимізації їхніх соціальних функцій, умов життєдіяльності. Основною формою підготовки обрано тренінг, який розглядається як система вправ, спрямована на розвиток здібностей людини, на набуття нею певних професійно необхідних умінь і навичок. Значна роль у цьому відведена соціальному і психологічному консультуванню.