(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Ромащенко І. В. Професійна культура викладача як умова самореалізації педагога. У статті доведено актуальність питання культури професійного спілкування викладача, сформульовано основні вимоги до професійного мовлення на сучасному етапі. Автором визначена головна ідея професійного спілкування у процесі навчання, обґрунтовано необхідність досконалого професійного спілкування, тактовності та культури мовлення у професійній діяльності викладача сучасного ВНЗ.