(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Жосан О. Е. Шкільна навчальна література в період відбудови та удосконалення радянськоїмоделі освіти в УРСР (1944–50-ті роки). У статті аналізуються стан та тенденції розвитку шкільної навчальної літератури в Україні в1944 – 1959 роках, з’ясовуються чинники впливу на формування її змісту, визначаються структурата функції.