(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Сомбаманія Г. М. Розвиток імператорських університетів як соціокультурний чинник започаткування вищої педагогічної освіти в Україні. Стаття присвячена висвітленню особливостей становлення імператорських університетів як джерел започаткування вищої педагогічної освіти в Україні. Особлива увага приділяється аналізу організації теоретичної та практичної складових педагогічної підготовки випускників класичного університету.