(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2013)
Черкашина Л. Ретроспективний огляд періодичного видання «Гуманізація навчально-виховного процесу» (1996–2000 рр.) з питань трудового та екологічного виховання учнів. Статтю присвячено висвітленню питань трудового й екологічного виховання учнів навчальних закладів на сторінках фахового періодичного видання «Гуманізація навчально-виховного процесу» з 1996 р. по 2000 р. Автором здійснено аналіз праці педагогів з проблем усебічного і гармонійного розвитку особистості, наголошено на важливості екологічного виховання, зосереджено увагу на трудовому вихованні учнів як необхідному чиннику соціалізації особистості.