(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Жаворонков О. М. Сутність професійно-технічної освіти у різні історичні періоди. У статті розглянуто сутність професійно-технічної освіти та його роль у розвитку держави. Здійснено критичний аналіз терміну «професійно-технічна освіта», який використовувався в різні історичні періоди. Сформульовано та обґрунтовано авторське бачення цього терміна. Адаптовано роль професійно-технічної освіти до сучасних економічних умов.