(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Ємельова А. П. Розвиток народної школи в Україні (друга половина ХІХ – початок ХХ століття). У статті розглянуто розвиток народної школи в Україні у другій половині ХІХ – на початку ХХ століття. Подано загальну характеристику народних шкіл, підпорядкованих різним міністерствам та відомствам, які були основними початковими навчальними закладами для народу.