(untitled) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Авраменко О.Б. Філософсько-методологічні передумови становлення теорії проектування педагогічних систем. У статті здійснено історичний, філософсько-методологічний аналіз становлення теорії проектування педагогічних систем та системного підходу як один із головних напрямків методології спеціального наукового пізнання, мета і завдання якого полягають у дослідженнях певних об’єктів як складних систем.