Основні підходи до розв'язання проблеми формування пізнавальної самостійності (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Євтушенко Н. І. Основні підходи до розв'язання проблеми формування пізнавальної самостійності.У статті здійснено спробу проаналізувати найпоширеніші підходи до розв’язання проблеми формування пізнавальної самостійності вчителя, які виокремлюються на основі зіставлення мети пізнавальної діяльності вчителя, способів її досягнення та отриманого результату.
Keywords: самостійна робота; пізнавальна самостійність; навчально-пізнавальна діяльність; самоосвіта