Концептуальні засади дидактики багатомовності в Німеччині (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Гаманюк В. А. Концептуальні засади дидактики багатомовності в Німеччині.У статті розглянуто основні концептуальні засади дидактики багатомовності, а також умови її запровадження в системі іншомовної осві-ти ФРН. У центрі уваги вимоги щодо навчання рідної мови в контексті багатомовності, можливості трансферу попереднього мовного досвіду та дидактичні принципи багатомовності як педагогічної категорії.
Keywords: інтегративна дидактика; дидактика багатомовності; мовна увага; трансфер знань; мовний профіль