Провідні напрями та тенденції дослідження проблеми професійної підготовки майбутніх учителів початкових класів в Україні (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Желанова В. В. Провідні напрями та тенденції дослідження проблеми професійної підготовки майбутніх учителів початкових класів в Україні .У статті розкрито провідні напрями та тенденції дослідження проблеми фахової підготовки майбутнього вчителя початкових класів у ВНЗ на сучасному етапі, що збігається із запровадженням провідних ідей Болонської конвенції у систему вищої освіти в Україні.
Keywords: професійно значущі якості; готовність майбутнього вчителя до професійної діяльності; поліпарадигмальність; інтеграція наукових підходів; рефлексивна спрямованість; практична орієнтація освіти