Психолого-педагогічні основи визначення змісту і структури педагогічного тесту (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Пєйчєва Л. Д. Психолого-педагогічні основи визначення змісту і структури педагогічного тесту.Статтю присвячено узагальненню основних психолого-педагогічних підходів до визначення змісту і структури педагогічного тесту. Наведено класифікацію основних форм тестових завдань як структурної одиниці тесту. Розглянуто переваги та недоліки тестових завдань, а також формальні, статистичні й психолого-педагогічні вимоги щодо їх включення до складу педагогічного тесту.
Keywords: педагогічний тест; завдання в тестовій формі; тестове завдання; авдання відкритого типу; завдання закритого типу