Концептуальні основи проблеми формування соціальної активності студентів (дидактичний аспект) (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Качалова Т. Г. Концептуальні основи проблеми формування соціальної активності студентів (дидактичний аспект).У статті на основі аналізу досліджень філософської, психолого-педагогічної літератури уточнюються поняття «соціалізація», «соціальна активність», окреслюється коло їх теоретичних питань щодо формування соціальної активності студента, визначається роль соціуму у формуванні активної соціальної позиції особистості.
Keywords: особистість; соціальна активність; соціалізація особистості; соціум; діяльність особистості; молодь