Етапи створення модуля автоматизованої системи підтримки наукових досліджень при підготовці екологів (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Тарасенко Р. О., Гаріна С. М. Етапи створення модуля автоматизованої системи підтримки наукових досліджень при підготовці екологів.У статті обґрунтовано необхідність розробки і застосування модулів автоматизованих систем підтримки наукових  досліджень при підготовці екологів. Наведено варіант реалізації модуля такої системи при визначенні якості води. Відзначено особливості побудови цього модуля з використанням програмного пакету MathCAD.
Keywords: підготовка фахівців; науково-дослідна робота; інформаційні технології; екологія; якість води; автоматизовані системи підтримки наукових досліджень