Проектування експертної системи "моніторинг ринку праці" для формування державного замовлення на підготовку фахівців (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Нєлєпова А. В., Тверезовська Н. Т. Проектування експертної системи "моніторинг ринку праці" для формування державного замовлення на підготовку фахівців.Здійснено теоретико-методологічний аналіз складових ринку праці, проаналізовано взаємозв’язок професійної освіти та становлення людського капіталу, визначено політику реалізації системи управління якістю підготовки фахівців, визначено вимоги до сучасного фахівця, висвітлено складові експертної системи «Моніторинг ринку праці», вивчено питання державного замовлення на підготовку фахівців.
Keywords: експертна система; блок вводу-виводу; блок даних; аналітичний блок; база знань; людський капітал; ринок праці; інфраструктура ринку праці; трудові ресурси; моніторинг ринку праці; державне замовлення на підготовку фахівців