Дидактика, методика, педагогічна технологія і моделювання навчально-пізнавальних процесів (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Онопа В. М. Дидактика, методика, педагогічна технологія і моделювання навчально-пізнавальних процесів.У статті подається логіко-семантичний аналіз та визначається науково достовірна ієрархія понять «дидактика», «методика», «педагогічна технологія». Розкриваються психолого-педагогічні та організаційно-методичні аспекти технологічного моделювання. Запропоновано структурно-функціональні моделі навчально-пізнавального процесу, покликані забезпечити ґрунтовність знань.
Keywords: дидактика; методика; педагогічна технологія; моделювання навчально-пізнавального процесу; ґрунтовність знань