Принцип ступеневості в сучасній методичній підготовці майбутнього вчителя суспільствознавчих дисциплін (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Старєва А. М. Принцип ступеневості в сучасній методичній підготовці майбутнього вчителя суспільствознавчих дисциплін.Автор актуалізує проблему ступеневої методичної підготовки вчителя суспільствознавчих дисциплін в контексті напрацювання нової нормативно-правової бази в галузі вищої педагогічної освіти України. Висловлює думку щодо важливості врахування принципу ступеневості у формуванні змісту освітньо-кваліфікаційних рівнів та модернізації навчальних планів і оновленні робочих програм.
Keywords: принцип ступеневості; ступенева освіта; бакалавр; магістр; методична підготовка; вчитель суспільствознавчих дисциплін