Формування в майбутнього фахівця нового світосприйняття на основі синергетичного підходу (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
Чеботарьова І. В. Формування в майбутнього фахівця нового світосприйняття на основі синергетичного підходу.У статті охарактеризовано негативний вплив населення планети на біосферу, що зумовлює виникнення глобальних проблем людства. Доведено, що синергетика як міждисциплінарне вчення дає можливість формувати в людині новий погляд на світ, на себе. Це наука, що об’єднує фахівців з різних галузей знань для спільного вирішення проблем на духовно-моральній основі.
Keywords: біосфера; синергетика; світосприйняття; фахівець; нелінійне мислення