Комп'ютерне моделювання біологічних процесів у старшій школі (Педагогіка вищої та середньої школи, 2018)
Комарова О. В., Азарян А. А. Комп'ютерне моделювання біологічних процесів у вищій школі.Цілі дослідження: необхідність вивчення в середній школі права Харді - Вайнберг як один із фундаментальних генетичних законів був виправданий. Особливості використання методу модельного експерименту при вивченні генетичних та еволюційних процесів у популяціях із застосуванням комп’ютерних технологій. Об'єкт дослідження: комп'ютерне моделювання генетичної структури популяції. Предмет дослідження: комп'ютерне моделювання генетичних та еволюційних процесів в ідеальній та реальній популяціях. Методи дослідження: педагогічний експеримент (опитування), аналіз наукових публікацій щодо використання в середній школі методу моделювання генетичних та еволюційних процесів у популяціях, комп’ютерне моделювання. Результати дослідження: створення веб-сторінки для опрацювання учнями результатів моделювання генетичних та еволюційних процесів у популяціях.
Keywords: моделювання; комп'ютерне моделювання; ідеальна популяція; закон Харді - Вайнберг; статистичні методи; фактор еволюції; природний відбір; генетична структура популяції; мікроеволюція; діаграма; графіки; закон великої кількості