Інструменти доповненої реальності у навчанні фізики у закладах вищої технічної освіти (Педагогіка вищої та середньої школи, 2018)
Грунтова Т. В., Єчкало Ю. В., Стрюк А. М., Пікільняк А. В. Інструменти доповненої реальності у навчанні фізики у закладах вищої технічної освіти.Мета дослідження: дослідження спрямоване на теоретичне обґрунтування застосування технології доповненої реальності та її особливості у вищих технічних закладах освіти. Завдання дослідження: дослідження полягає у вирішенні проблем визначення ролі та місця технології в навчальному процесі та можливого її застосування у навчанні фізики. Об'єкт дослідження: навчання фізики студентам вищих технічних закладах освіти. Предмет дослідження: технологія доповненої реальності як складова навчального процесу у вищих закладах освіти. Використані методи дослідження: теоретичні методи включають аналіз наукової та методичної літератури; емпіричні методи включають вивчення та спостереження навчального процесу. Результати досліджень: аналіз наукових публікацій дозволяє визначити поняття доповненої реальності; запропоновано застосування об'єктів доповненої реальності під час лабораторних робіт з фізики. Основні висновки: впровадження технології доповненої реальності у навчальному процесі у вищих технічних закладах освіти підвищує ефективність навчання, сприяє навчанню та пізнавальній діяльності студентів, покращує якість засвоєння знань, провокує інтерес до предмету, сприяє розвитку дослідницьких навичок та компетентності особистості майбутнього фахівця.
Keywords: технологія мобільного навчання; технологія доповненої реальності; навчання в університеті; лабораторний практикум з фізики