Перспективи використання доповненої реальності для навчання іноземних студентів на підготовчих факультетах університетів України (Педагогіка вищої та середньої школи, 2018)
Зінонос Н.О., Віхрова О.В., Пікільняк А.В. Перспективи використання доповненої реальності для навчання іноземних студентів на підготовчих факультетах університетів України.Метою дослідження є висвітлення потенціалу та перспективи використання доповненої реальності в математичній освіті для іноземних студентів на підготовчих кафедрах університетів. Завдання дослідження: визначити особливості віртуалізації навчання іноземних студентів на підготовчих кафедрах університетів, а також можливості використання технології доповненої реальності у навчанні математики. Об'єкт дослідження: практично орієнтоване освітнє середовище іноземних студентів на підготовчих кафедрах університетів. Предмет дослідження: віртуалізація навчання з доповненою реальністю математичної освіти іноземних студентів на підготовчих кафедрах університетів. Методи дослідження: теоретичний - аналіз наукової та методичної літератури; емпірико-дослідження, спостереження за навчальним процесом. Результати дослідження: на основі аналізу наукових публікацій описано поняття віртуалізації освіти та практично орієнтованого освітнього середовища іноземних студентів на підготовчих кафедрах закладів вищої освіти. Основні висновки та рекомендації: 1) у статті окреслені можливості та перспективи використання доповненої реальності в математичній освіті для іноземних студентів на підготовчих кафедрах університетів; 2) розгляд різних цілей мобільних додатків, які використовуються при вирішенні математичних задач, а також аналіз характеристик різних практичних досягнень використання доповненої реальності при математичній підготовці до іноземних студентів на підготовчих кафедрах університетів, планується присвятити окремій роботі.
Keywords: іноземні студенти; доповнена реальність; практично орієнтоване навчальне середовище; підготовка математики