Модель використання мобільних інформаційно-комунікаційних технологій у навчанні інформатичних дисциплін майбутніх фахівців з інженерної педагогіки (Педагогіка вищої та середньої школи, 2018)
Ткачук В.В., Щокін В.П., Тронь В.В. Модель використання мобільних інформаційно-комунікаційних технологій у навчанні комп'ютерних наук майбутнім фахівцям з інженерної педагогіки.Мета дослідження: дослідження спрямоване на розробку моделі використання мобільних ІКТ у навчанні комп'ютерних наук майбутнім фахівцям з інженерної педагогіки. Об'єктом дослідження є модель використання мобільних ІКТ у навчанні комп’ютерних наук майбутнім фахівцям з інженерної педагогіки. Результати дослідження: розроблена модель використання мобільних ІКТ як інструментів вивчення комп’ютерних наук майбутнім фахівцям з інженерної педагогіки базується на компетенції, орієнтований на особи та системний підхід з урахуванням принципів професійної освіти, загальних дидактичних, навчання інформатики та мобільного навчання. Він також враховує сучасні умови та тенденції розвитку мобільних ІКТ. Модель включає чотири блоки: цільовий, змістовно-технологічний, діагностики та орієнтований на результат. Відповідно до моделі, зміст навчання комп'ютерних наук складається з 5 основних підрозділів: 1) основи інформатики; 2) архітектура сучасних комп’ютерів; 3) основи алгоритмізації та програмування; 4) програмне забезпечення обчислювальних систем; 5) комп'ютерні технології у професійній діяльності інженерів-педагогів.
Keywords: модель використання; мобільні ІКТ; майбутні фахівці з інженерної педагогіки; комп'ютерні науки