Основні теоретичні концепції медіаосвіти (Педагогіка вищої та середньої школи, 2017)
У науковому дискурсі другої половини XX століття зміцнилася медіаосвітня парадигма, що включає сукупність цінностей, методів, технічних засобів, спрямованих на формування особистості, здатної адаптуватися в інформаційному суспільстві й виконувати низку необхідних функцій. Стаття присвячена аналізу теоретичних підходів до медіаосвіти. Авторкою аналізуються проблеми генезису основних теоретичних медіаосвітніх концепцій із точки зору цілей, завдань, змістовних компонентів. Проаналізовано такі основні теорії медіаосвіти, як ін’єкційна, семіотична, культурологічна, практична, критична, естетична, соціокультурна, теологічна.