Використання ігрових педагогічних технологій у педагогічній теорії та практиці (Педагогіка вищої та середньої школи, 2021)
У статті розглянуто поняття "ігрова педагогічна діяльність", "дидактична гра", "ігрова педагогічна психологія", структуру та мету дидактичної гри; проаналізовано функції ігрової діяльності: соціалізації, міжнаціональної комунікації, самореалізації, комунікативну, діагностичну, ігротерапевтичну, коректуючу, розважальну, гуманістичну; розкрито цілі дидактичних ігор: навчальні, виховні, розвивальні, соціальні.
Keywords: ігрова педагогічна діяльність; дидактична гра; ігрова педагогічна технологія