Психологічні підходи до розвитку професійного технічного мислення учнів ПТНЗ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2011)
У статті представлено теоретичний огляд і аналіз наукової літератури з проблеми розвитку професійного технічного мислення у сучасній психології, визначено психолого-педагогічні засади та перспективи розвитку професійного мислення учнів у професійно-технічних-навчальних закладах.
Keywords: професійне мислення; технічне мислення; технічна творчість; професійно-технічні навчальні заклади гірничого профілю; розв’язання навчальних задач професійного спрямування