Психолого-педагогічні умови формування теоретичного мислення у молодших школярів за системою навчання Д. Б. Ельконіна-В. В. Давидова (Педагогіка вищої та середньої школи, 2011)
У статті досліджуються структура та процес формування теоретичного мислення у молодших школярів за системою розвивального навчання Д. Б. Ельконіна-В. В, Давидова.
Keywords: теоретичне мислення; змістовна абстрагування; змістовна узагальнення; змістовний аналіз; сходження від абстрактного до конкретного; змістовна рефлексія; розсудливо-емпіричне мислення; розумово-теоретичне мислення