ШЛЯХИ ФОРМУВАННЯ АКАДЕМІЧНОЇ ОБДАРОВАНОСТІ В УЧНІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ НА УРОКАХ ЧИТАННЯ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2011)
У статті розкрито погляди провідних психологів, педагогів-практиків на оснт ні методи навчання читання учнів початкової школи. Проаналізовано праці відош науковців стосовно організаційних засад навчання читання академічно обдароваЛ учнів початкової школи. Обгрунтовано основні шляхи формування навичок раціонам ного читання: розвиток швидкочитання, усвідомленого читання, сприяння мовлеЛ вому розвитку.
Keywords: раціональне читання; швидкочитання; усвідомлене читання; мовленнєвий розвиток