ФОРМУВАННЯ ПРЕДМЕТНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ СТАРШОКЛАСНИКІВ ПРОЦЕСІ НАВЧАННЯ ГЕОГРАФІЇ ТА ОСНОВ ЕКОНОМІКИ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2011)
Стаття присвячена проблемі формування компетентності учнів старшої школи в процесі навчання географії та основ економіки. Розкрито сутність і структуру поняття "компетентність». Доведено, що реалізація компетентності старшокласників виявляється у застосуванні знань-трансформацій і знань-синтезу, які формують природничонаукову й суспільствознавчу картини світу.
Keywords: компетентність; предметна компетентність; учні старшої irjkb; навчання географії та основам економіки