ТЕХНОЛОГІЯ ФОРМУВАННЯ ПІЗНАВАЛЬНОЇ САМОСТІЙНОСТІ СТУДЕНТІВ ВИЩИХ ПЕДАГОГІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ У ПРОЦЕСІ НАВЧАННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2011)
У статті теоретично обґрунтовано технологію формування пізнавальної самостійності студентів вищих педагогічних навчальних закладів у процесі навчання іноземної мови, що забезпечило можливість виділення п'яти етапів реалізації досліджуваної технології: організаційно-підготовчого; орієнтовного; моделюючого; рефлексивного; креативного.
Keywords: самостійність; пізнавальна самостійність; технологія форveвання пізнавальної самостійності; етапи формування пізнавальної самостійності; процес навчання іноземної мови