ОСОБЛИВОСТІ УПРАВЛІННЯ ЗАГАЛЬНООСВІТНІМИ ІНТЕРНАТНИМИ ЗАКЛАДАМИ У ПЕДАГОГІЧНІЙ СПАДЩИНІ М. АНДРІЄВСЬКОГО (Педагогіка вищої та середньої школи, 2011)
У статті розкриваються основні ідеї відомого педагога, директора Гадяцької середньої школи- інтернату імені Є. П. Кочергіна Полтавської обласної ради М. Андрієвського щодо особливостей управління загальноосвітніми інтернатними закладами у контексті розвитку теорії і практики управлінської діяльності в галузі освіти в другій половині XX століття.
Keywords: школознавство; управлінська діяльність; загальноосвітня школа-інтернат; навчально-виховний процес; педагогічний колектив; всебічне й гармонійне виховання особистості