ГУМАНІТАРНА ПІДГОТОВКА СТУДЕНТІВ У СИСТЕМІ ТЕХНІЧНОЇ УНІВЕРСИТЕТСЬКОЇ ОСВІТИ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Висвітлено положення та статус гуманітарних предметів та наук у технічному університеті. Охарактеризовано практичні підходи до закономірностей формування професійного іншомовного спілкування інженеріє — майбутніх керівників підприємств. Сформульовано цілі та завдання, які вказують на місце гуманітарної підготовки в системі університетської освіти.
Keywords: професійна освіта; гуманітарні дисципліни; креативна особистість; пізнавальна діяльність; освітній процес