МОДЕЛЬ ФОРМУВАННЯ ОПТИМАЛЬНОЇ МОТИВАЦІЇ УЧІННЯ СТУДЕНТІВ НЕМОВНОГО ВНЗ У ПРОЦЕСІ ВИВЧЕННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
У статті подано характеристику складових блоків моделі формування оптимальної мотивації учіння студентів немовного ВНЗ у процесі вивчення іноземної мови. Доведено, що критерієм оптимальності розробленої моделі є сформованість внутрішніх мотивів, тобто мотивів, безпосередньо пов'язаних із діяльністю з оволодіння іноземною мовою і процесом її перебігу.
Keywords: мотивація учіння; вивчення іноземної мови; немовний ВНЗ