СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ПРОФІЛЬНОЇ ПІДГОТОВКИ УЧШВ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ ШКІЛ-ШТЕРНАТІВ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Обґрунтовано актуальність проблеми допрофільної та профільної підготовки учнів загальноосвітніх шкіл-інтернатів. Проаналізовано останні дослідження і публікації, в яких розглянуто проблему профільного навчання та на які спираються автори. Визначено основні завдання профільного навчання і важливі напрями забезпечення високої якості підготовки майбутніх учителів трудового навчання. Охарактеризовано інноваційні підходи в підготовці майбутніх спеціалістів технологій до профільного навчання учнів сучасних загальноосвітніх шкіл-інтернатів.
Keywords: допрофільна; профільна підготовка; новітні технології