АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ФОРМУВАННЯ ГРАФІЧНОЇ КУЛЬТУРИ СТУДЕНТІВ ТЕХНОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИХ ФАКУЛЬТЕТІВ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2010)
Аргументовано, що знання основ графічної грамотності є важливою складовою технологічної підготовки студентів – майбутніх учителів технологій, що навчаються за спеціальністю «конструювання і моделювання одягу». Проаналізовано міжпредметні зв’язки таких навчальних дисциплін: креслення, конструювання і моделювання одягу, інформатика, комп’ютерна графіка. Наголошено, що процес здійснення художньо-конструкторської діяльності тісно пов'язаний з формуванням графічних умінь та навичок виконувати ескізи, проектувати різноманітні предмети дизайну. З’ясовано, що при навчанні студентів конструюванню важливим є розвиток аналітичних здібностей.
Keywords: графічна культура; конструювання; система автоматизованого проектування; вчитель технологій