ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ТВОРЧОЇ АКТИВНОСТІ ВЧИТЕЛІВ МУЗИКИ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ ШКІЛ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Досліджено основні засади формування поняття «творчість». Вивчено сутність поняття творчої активності учителя музики як важливого компонента педагогічного процесу. Розглянуто нові наукові підходи в дослідженні професійного розвитку вчителя та підвищенні рівня його творчої діяльності. З’ясовано, що провідним мотивом, рушійною силою музично-творчої діяльності виступає інтерес до музичного мистецтва як сукупність інтелектуальних, соціальних та вольових процесів особистості, які зумовлюють творчу активність як дієву потребу в сприйманні та осмисленні музики, прагнень до самостійного вираження почуттів та думок в індивідуальній  формі їх утілення.
Keywords: творчість; творча активність