ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ СОЦІАЛЬНИХ ПЕДАГОГІВ ДО РОБОТИ З РОЗУМОВО ВІДСТАЛИМИ ДІТЬМИ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Проаналізовано навчальний план підготовки фахівців за спеціальністю «Соціальна педагогіка». Описано особливості професійно-орієнтованих навчальних курсів, що озброюють студентів комплексом теоретичних знань і практичних умінь для роботи з розумово відсталими дітьми. Наголошено, що особливої уваги заслуговують ті теми курсу, при вивченні яких майбутні фахівці отримують знання і вміння, необхідні для роботи з дітьми з розумовими вадами. На основі аналізу навчальних планів підготовки фахівців з соціальної педагогіки зроблено висновок, що фахівці готуються в загальному соціально-педагогічному плані і не забезпечується належний рівень підготовки соціальних педагогів, орієнтованих на роботу з розумово відсталими дітьми.
Keywords: соціальний педагог; професійно-орієнтовані навчальні курси