МОДЕЛЮВАННЯ ПРОФЕСІЙНИХ СИТУАЦІЙ НА ЗАНЯТТЯХ З ПЕДАГОГІЧНИХ ДИСЦИПЛІН (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Проаналізовано поняття «педагогічна ситуація», «моделювання» в науковій педагогічній літературі. На конкретних прикладах показано можливості використання моделювання педагогічних ситуацій в навчальному процесі вищої школи. Доведено ефективність моделювання різноманітних педагогічних ситуацій при вивченні педагогічних дисциплін. Встановлено, що, чим більше типів педагогічних ситуацій буде змодельовано та розглянуто в ході підготовки майбутніх учителів, тим більше ймовірність, що молоді фахівці зможуть самостійно справитись з будь-якою реально виникаючою педагогічною ситуацією.
Keywords: моделювання; педагогічні ситуації; модель