ВПРОВАДЖЕННЯ СУЧАСНИХ ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ВТНЗ ЯК ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ МІЖОСОБИСТІСНИХ ВЗАЄМИН МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Розглянуто проблему використання сучасних психолого-педагогічних технологій у навчально-виховному процесі ВТНЗ з метою формування міжособистісних взаємин студентів. Визначено сучасні технології, що сприяють формуванню міжособистісних взаємин. Аргументовано, що впровадження у навчально-виховну практику ВНЗ технологій колективно-групового навчання, технологій опрацювання дискусійних питань, технологій ситуативного моделювання сприяє формуванню міжособистісних взаємин у професійній діяльності. Здійснено аналіз останніх дисертаційних досліджень з цієї проблеми. Зроблено висновок, що перспективним напрямом дослідження є використання інтерактивних технологій при формуванні міжособистісних взаємин студентів на засадах гендерного підходу.
Keywords: психолого-педагогічні технології; міжособистісні взаємини; студенти