ВИКОРИСТАННЯ ГРУПОВОЇ РОБОТИ ЯК ЗАСОБУ РОЗВИТКУ ПІЗНАВАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СТУДЕНТІВ НА ЗАНЯТТЯХ З ГЕОГРАФІЧНИХ ДИСЦИПЛІН (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Проаналізовано поняття самостійної пізнавальної діяльності. Визначено компоненти організації пізнавальної діяльності вчителя географії. Досліджено формування пізнавальної діяльності засобами групової роботи в ході екскурсій та практичних занять з географії. В процесі спостереження та аналізу навчальної екскурсії зосереджено увагу на особливих її параметрах. Продемонстровано, що, беручи активну участь у проведенні навчальних екскурсій, студенти енергійно включаються в роботу, у них підвищується рівень пізнавальної активності, що сприяє покращенню якості знань з географічних дисциплін.
Keywords: групова робота; пізнавальна діяльність