ОСНОВНІ ПРОБЛЕМИ КОНТРОЛЮ Й ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ЗНАНЬ СТУДЕНТІВ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Розкрито сутність понять «контроль знань», «оцінка», «якість знань». Проаналізовано традиційні види контролю знань студентів. Обґрунтовано основні принципи контролю. Зосереджено особливу увагу на диференційованому контролі. Описано особливості диференціації контролю знань й оцінювання навчального процесу. Апробовано методику портфоліо у вищій школі як інноваційний метод контролю і оцінювання знань студентів. Доведено доцільність використання інформаційних технологій для контролю й оцінки знань студентів.
Keywords: контроль; оцінка; якість знань