ФОРМУВАННЯ ВІДПОВІДАЛЬНОГО СТАВЛЕННЯ ШКОЛЯРІВ ДО НАВЧАННЯ ЯК СКЛАДОВА ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Виявлено, що існують протиріччя між сучасними вимогами до зростання знань школярів і рівнем сформованості їх відповідальності, як важливої умови, що забезпечує успішне виконання цих вимог. Розкрито особливості формування відповідального ставлення школярів до навчання. Проаналізовано характерні ознаки відповідального ставлення людини до будь-якої діяльності. Викладено етапи та висновки дослідно-експериментальної роботи з розвитку відповідального ставлення до навчання. Обґрунтовано ефективність розробленої та апробованої на практиці дослідної програми.
Keywords: відповідальне ставлення; відповідальність до навчання